0.4 C
Budapest

Alsószentmárton

MMSz Admin

Településkép, lakhatási jellemzők és társadalmi problémák

A Baranya megye déli részén található, szegregált, kifejezetten leromlott lakásállománnyal rendelkező település lakosai teljes mértékben roma származásúak. Ugyan az utak járhatóak és a település egyes részein a házak állapota sem kifejezetten leromlott, van 12-15 olyan lakott ingatlan is, amely rövid időn belül életveszélyessé válhat. A lakások negyede komfort nélküli. Az áramlopás nem jellemző, több ingatlanban előre fizetős mérőóra működik. A településen élők mindennapjait, hogy a könnyen elérhető drogok használata jellemzi, és határozza meg, a megélhetési bűnözés rendszeressé vált. A településen élők közül minden 3. személy kiskorú, valamennyien halmozottan hátrányos helyzetűek.

A települést évtizedekkel ezelőtt Lankó József Atya karolta fel, 21 egyéb, hasonló helyzetben lévő településsel együtt, ő igyekszik őket is bevonni az itt élőket a támogatásokba.

Az önkormányzati ingatlanok EU-s forrásokból az elmúlt 10-12 évben megújultak, az elmúlt 2 évben csak járda épült.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Elfogadom Bővebben

Privacy & Cookies Policy