25.8 C
Budapest

Kisszentmárton

MMSz Admin

Településkép, lakhatási jellemzők és társadalmi problémák

240 lakosú dél-baranyai település, mely a horvát-magyar határ közelében, a Dráva folyótól pár kilométerre található. A községhez közigazgatásilag hozzátartozik a 98 fős Mailáthpuszta is (Mailáthpuszta külterület, amely Kisszentmárton központjától számítva nagyjából 5 kilométer távolságra található. Jellegét tekintve mezőgazdasági jellegű (készenléti, szolgálati) lakótelep, illetve lakóhely, mezőgazdasági jellegű tanyák. Lakónépessége hozzávetőleg 78 fő, a területén található lakások száma pedig körülbelül 42 darab.

A falu közművesített: víz, szennyvíz, gáz szolgáltatás van. A pályázati forrásból az ivóvízminőség-javító program keretein belül jelentősen növelték a minőségét, illetve 50 millió forintból újították fel –pályázatból- a Kultúrházat.

Jelenleg nincs tudomásunk arról, hogy ezt a települést is elérték volna a „dizájner” drogok, emellett pedig az uzsora sem jellemző a faluban. A közbiztonság jónak mondható, áramlopásokról nem számolhatunk be, ellenben elterjedőben van az előre fizetős villanyórák használata.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Elfogadom Bővebben

Privacy & Cookies Policy