22.3 C
Budapest

Csököly

MMSz

Településkép, lakhatási jellemzők és társadalmi problémák

A településkép a főút mentén átlagosnak mondható, a központban található templom, falumúzeum, bolt, önkormányzat, kocsma és dohánybolt, iskola és óvoda, védőnői szolgálat valamint a civilek háza, mely a helyi RNÖ-nek és néhány falu szintű rendezvénynek ad otthont.

A település szélén kialakult szegregátumból több alkalommal érkezett segítségkérés az MMSZ munkatársaihoz. Ennek nyomán a következő problémák tárultak fel: higiénés problémák (fejtetvesség), napi megélhetési gondok (élelmiszer beszerzése, a gyerekek számára megfelelő ruházat biztosítása, közüzemi tartozások), egészségügyi problémák.

A szerhasználat esetenként megjelenik, de az alkoholprobléma jelentősebb. A megélhetési bűnözés jellemző, illetve fiatalkorúak körében a verekedés és deviáns viselkedésből fakadó problémák egyre gyakoribbak, emiatt több alkalommal volt szükség rendőri beavatkozásra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Elfogadom Bővebben

Privacy & Cookies Policy