7.5 C
Budapest

Fulókércs

MMSz

Településkép, lakhatási jellemzők és társadalmi problémák

 

Fulókércs a Cserehát egyik nehéz helyzetű, de kiutat kereső kistelepülése. Lakhatási krízishelyzet nagyjából hat családot érint, áramlopás nincs, van néhány helyen előrefizetős villanyóra. Bűnözés főleg a nehéz megélhetési helyzetből adódik, (jól körülhatárolhatóan 3 családnál), erőszakos bűncselekmény, betörés, lopás a jellemző. Jelenleg is van olyan lakó, aki helyzetérzékelős bilinccsel van otthon. Kétféle uzsora van jelen, a pénzt kölcsönadós, illetve a valamit adni kell a termékért pl. kimérős kocsma. Prostitúció van, szintén legalább három családnál (a szülő a gyermekét is kihordja a forrói benzinkútra, de ezek a fiatalok már nagykorúak, így nehezebb közbelépni). Kábítószer-használat is jellemző, nem olyan nagy mértékben, de jelen van, ítélet is született már ilyen ügyben.

 

Az utóbbi években középület felújítás nem történt, de vásároltak például traktort, ami utófinanszírozással lesz kifizetve. Most elsődleges cél illemhelyek készítése, mivel nincs víz az épületek egy részénél.

Közösségi rendezvények vannak, a megszokottakon túl több is. Ilyenkor főz az önkormányzat a helyi lakosoknak, több fellépőt hívnak, egész nap szórakoztatják az embereket. A helyszín a Kultúrház és udvara, itt szoktunk mi is segíteni.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Elfogadom Bővebben

Privacy & Cookies Policy