0.4 C
Budapest

Boldogkőújfalu

MMSz

Településkép, lakhatási jellemzők és társadalmi problémák

A település képe elég lehangoló. A fő út egy része elöregedőnek tűnik, a másik fele pedig beköltözőnek, illetve ezzel párhuzamosan lelakottnak. A kisebb utcák miatt, melyek folyamatosan nyílnak kezd szegregált résznek hatni, de fellelhető néhány kisebb utca, melyen látni a régen itt élők hagyatékait, illetve a tiszta udvar rendes ház feliratokat és pár nyugdíjas idős hölgy gondozott virágait, kertjeit.

A legtöbben zsúfolásig megtelt kis házakban élnek, melyet belül lezárnak, és kintről nyitnak külön bejáratokat a szobákhoz, ami így már egy lakrész, ahol családok élnek. Sok helyen bővítik a házakat, fa tákolmányokkal, jobb helyen bontott téglából. A kihalás miatt sok ház válik lakatlanná, és akinek van egy kis pénze megveszi.

Van itt is uzsora, de a helyiek nehezen beszélnek róla. A bűnözés apróbb lopások formájában mutatkozik meg. A középiskolába kerülés után (Abaújkér) kezdődnek a problémák. Drogozás, ivás, Iskolából kimaradás után hirtelen szülővé válás. Ez általában 16 – 17 éves korban következik be, amikor a tankötelesség megszűnik.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Elfogadom Bővebben

Privacy & Cookies Policy