0.4 C
Budapest

Magy

MMSz

Településkép, lakhatási jellemzők és társadalmi problémák

A település lakónépessége körülbelül 930 fő, a lakossága egyre csökken, mivel elöregedő. Az elvándorlás és a természetes fogyás miatt csökken a település lakossága. A romák aránya 7 – 8 % körül van a településen. A közigazgatásilag Magyhoz tartozó Kauzsay tanyán 60 fő él. Itt a romák aránya 99%. A projekt során erre a területre fokozott fókuszt kell fordítani. A Kauzsay tanyán jellemző az illegális áramlopás, azonban nincs lehetőség a legális áramvételezésre, mert az ingatlan tulajdonviszonyok nincsenek rendezve.

A krízishelyzet állandóan jellemző a Kauzsay tanyán élőknél, egyes családok embertelen körülmények között élnek. A bűnözés nem jellemző, kisebb szabálysértések vannak, az uzsora nincs jelen. A prostitúció viszont jellemző, sőt még a gyermekprostitúció is. Vannak már lezárult ügyek és folyamatban lévők is. A pszichoaktív szerek ismertek a Kauzsay tanyán.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Elfogadom Bővebben

Privacy & Cookies Policy