0.4 C
Budapest

Tarpa

MMSz

Településkép, lakhatási jellemzők és társadalmi problémák

A településen az idegenforgalommal érintett területek szép településképet mutatnak, viszont a Tarpán átutazók számára a szegregátum és a környékére jellemző lepusztult lakókörnyezet nem látszik.

A lakónépesség számát befolyásolja a Kárpátaljáról Magyarországra áttelepülő családok száma. A települést magas munkanélküliség jellemzi, az ebből adódó szegénység és elégtelen élet- és lakáskörülmények az jellemzőek a település egyes részeire. A tisztálkodás, a higiénia hiánya a lakásokban és környezetükben, illetve az állatok közelsége miatt visszatérő jelenség a tetvesség. A szegregátumokban jellemző higiéniás viszonyok miatt szükség van a karitatív szervezetek szerepvállalására is. Ruházat-, tüzelő- és élelmiszertámogatásra folyamatos szükség van a faluban.

Az „áramlopás” jelen van, de nem jelentős mértékben. A közüzemi tartozások hónapról hónapra növekednek, a családok egyötödének van közüzemi tartozása, egy részük uzsorahitellel is bír. Több háztartás már előrefizetős villanyórát használ. Az uzsora jelenléte viszont kardinális problémát jelent, emellett a kábítószer-használat szintén jelen van, elsősorban bizonytalan eredetű dizájner drogokat használnak. A településen kiugróan magas a veszélyeztetett gyermekek száma.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Elfogadom Bővebben

Privacy & Cookies Policy